Norge var en av de fremste kunstløpnasjonene når kunstløp ble etablert i sin nåværende form tidlig på 1900-tallet, med Sonja Henie som mest fremtredende og kjente skikkelse. Norske Axel Paulsen har også satt spor etter seg ved å få oppkalt et hopp etter seg - "Axel". 


 
Med tiden har kunstløp blitt en av de tøffeste og største idrettene internasjonalt – og Norge har ikke klart å hevde seg så godt som i «gamle dager». Norge regnes allikevel som en stor arrangør-nasjon, og de to siste årene har det tradisjonelle stevnet «Piruetten» vært en del av ISUs Junior Grand Prix-stevner. I år 2002 ble junior-VM arrangert på Hamar.


 
For å nå opp i kunstløp internasjonalt må man fremvise det ypperste av teknikk, akrobatikk, artistikk og eleganse – kombinert med god koreografi og rytme! De fremste utøverne presterer på det beste kvadruple hopp, det vil si fire rotasjoner om egen akse!


 Kunstløp utøves i ca 15 klubber i Norge, og til sammen har disse ca 300 individuelle utøvere. Det jobbes med å etablere miljøer for formasjonsdans, som er siste tilskudd til kunstløp-familien og som har blitt svært populært i blant annet våre naboland Sverige og Finland.